Ild av Sara B. Elfgren og Mats Strandberg

Ild skuffer ikke og er en verdig oppfølger til fenomenet Sirkelen (enda ikke plukket opp boken? Vel hva venter du på?!). En vanskelig rettssak og hjernevasking er bare noen av problemene jentegjengen støter på i den andre boken i den veldig spennende Engelsfors trilogien.

Den svenske jentegjengen(heksegjengen) kjemper fortsatt med tiden mot apokalypsen, som skal være rett rundt hjørnet. Men også denne gangen får de andre utfordringer de må ta løse på ferden frem mot endetiden. En sekt, Positiv Engelsfors, dukker opp fra tilsynelatende ingensteds og store deler av stedets befolkning har latt seg hjernevaske. 

Be positive or die trying

Sektens filosofi er enkel(slik jeg antar den er i The Secret av Rhonda Byrne), tenk positivt og det vil gå deg godt, unngå folk som er negative, ja for du vet vel at alle som ikke har det så bra har seg selv å takke? Merkelige, og slettes ikke veldig positive, ting skjer rundt gruppen og hovedpersonene våre mistenker at det kan være noen med utenomjordiske krefer som står i kulissene og trekker i trådene.

Realisme

Det jeg likte særdeles godt med Sirkelen var den fine blandingen mellom fantasy og realisme, denne balansen oppretteholder forfatterne fint i Ild. Jeg syntes det er flott at Sara B. Elfgren og Mats Strandberg forteller en historie som kan få noen og enhver til å tenke. Kjenner du egentlig folk rundt deg så godt som du tror? Hva er det som får et menneske til å oppføre seg slik som det gjør? På godt og på vondt, vi påvirkes av våre nærmeste og vårt nærmiljø.

Savnet

I min omtale av Sirkelen nevnte jeg vel at jeg savnet mer tid med en av hovedpersonene i historien, nemlig Ida. Heldigvis fikk vi bli bedre kjent med henne i Ild. Ida er fortsatt like lite sympatisk som man kunne gjette seg til i Sirkelen, men tiltross for dette er det umulig å la være å bli fascinert(og ja, kanskje tilogmed bli glad i) av henne som person.

Slutten?
Jeg grein så snørr og tårer rant, jepp jeg er delikat som få! Nå er jeg DESPERAT etter den tredje og siste boken i trilogien. Jeg gruer meg faktisk litt til å lese den, for etter det er det faktisk slutt. No more Engelsfors *gråter litt igjen* 😉

Andre bloggere om boken:
Ikke bare ei bokI Ninas BokverdenSiljes skriblerier,Bøker og sånt
Har du omtalt Ild så legg gjerne igjen en link i kommentarfeltet så skal jeg linke til din bokomtale også.

Boken?
Den leste jeg faktisk på svensk. Kjøpte den innbundne utgaven fra Adlibris straks boken hadde blitt sluppet i Sverige.

Denne bloggposten er opprinnelig skrevet av Mari, som driver bloggen «Flukten fra virkeligheten», den engelske bloggen «Escape In a Book» og den norske bokbloggerportalen Bokblogger.no

Mari er en 30 år gammel jente som elsker å lese. I ungdomslitteraturen er så mange sterke, ekte følelser i sving, og leseropplevelsene er ofte ganske intense. Akkurat slik som det er å være ung. Mari er aktiv i NUBBs ressursgruppe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *