[Topp tre] – Solgunn Solli anbefaler nordiske ungdomsbøker

Solgunn Solli er bokblogger og bibliotekar, og har en soleklar favoritt når det gjelder ungdomsbøker – en dansk forfatter med mange lesere i hele Norden.

DSC00028

Min favorittforfatter når det gjelder ungdomsbøker er danske Lene Kaaberbøl. Så da trekker jeg frem de tre første bøkene i tre av hennes fantasyserier:

 

1.  Skammarens dotter

2.  Sølvhesten

3.  Ildprøven

 

I de seriene jeg har valgt er hovedpersonene jenter. I bøkene utvikler de seg og modnes og jeg liker Kaaberbøls evne til å flette en stor kjærlighet for dyr og natur inn i et spennende fantasyunivers.

Solgunnsin er en bokblogg der første bloggpost kom i oktober 2008. Siden den gang har jeg postet rundt 150 innlegg i året. Jeg leser mye forskjellig, både fag og skjønn, og både barn, ungdom og voksenlitteratur.

http://solgunnsin.blogspot.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *