Kotitekoisen poikabändin alkeet by Harri Veistinen

Kotitekoisen poikabändin alkeet is a delightful coming of age story with a stealthy twist of events, brilliant and unfailing sarcasm and real youth frenzy.

Click here for a short synopsis of this post in English.

This post has previously been published on Lukutoukan kulttuuriblogi.

Kotitekoisen poikabändin alkeet
Harri Veistinen
203 s. 
2016
S & S

Arvostelukappale kustantajalta

 

Uusi kotimainen nuortenkirja on aina hieno ja kiinnostava asia. Tänäkin syksynä ilmestyy tätä lajia monta kiinnostavaa teosta joista yksi on tämä Harri Veistisen kirjoittama Kotitekoisen poikabändin alkeet. Kirja, jota alkuun voisi luulla vain hyväntuuliseksi ja hauskaksi, mutta sitten kuoren alla piileekin vakavampia asioita.

Kotitekoisen poikabändin alkeet kertoo 15-vuotiaasta Rene Kolppasesta joka on selvinnyt yläkoulusta noudattamalla isoveljensä sääntöjä. Hän ei tee itsestään numeroa, eikä häntä siis kiusatakaan mutta kun yhdeksännen luokan loppu alkaa häämöttää hän alkaa pohtia. Haluaako hän olla näkymätön? Haluaisiko hän sittenkin että hänet tunnettaisiin koulussa, etenkin että tytöt muistaisivat hänet ja hänen nimensä? Onneksi hän keksii keinon, jolla hänet muistetaan.

Harri Veistisen kirja on varmasti sellainen joka voisi kiinnostaa myös poikia. Veistinen on tavoittanut hyvin nuoren pojan mielenliikkeet ja hän on niin sanotusti päässyt Renen pään sisälle. Yksi parhaista puolista kirjassa onkin se, että Rene ja hänen ystävänsä ovat aitoja ja sympaattisia tyyppejä, sellaisia joille toivoo pelkkää hyvää. Kirjaa lukiessa minua lähestulkoon jännitti, miten poikien lopussa käy.

Kuten jo alussa mainitsin, Kotitekoisen poikabändin alkeita pitää alkuun ennen kaikkea hauskana ja mukavana kirjana. Kuitenkin kun päästään teoksen loppupuolelle, kaiken takaaa paljastuu sellaisia asioita jotka saavat melkein kyyneleet silmiin: Renen tempauksen taustalla onkin jotain suurempaa. En tietenkään paljasta mitä, mutta sen kerron että mikään ihan mitäänsanomaton kirja Kotitekoisen poikabändin alkeet ei ole.

Vaikka Veistisen kirjan pääroolissa ovatkin pojat on kirja silti varmasti hyvää luettavaa myös nuorille tytöille. Veistisen kirjaan luoma tunnelma on hieno ja vetää puoleensa – ja kiinnostaa varmasti niin tyttöjä kuin poikiakin. Uskallan suositella kirjaa myös vanhemmille lukutoukille, sillä tässä kirjassa yhdistyvät huumori ja suuret, vakavammat aiheet. Ja kyllähän tämä on melkein pakollista luettavaa meille, jotka olemme jossain vaiheessa fanittaneet poikabändejä!

About the blogger:

I am Krista, a book blogger and passionate reader. I love literature, but my heart especially beats for Finnish literature and for children and youth literature. In my own blog, Lukutoukan kulttuuriblogi, I wish my readers to find good tips for what to pick up next from the library or from the bookstore – it’s such a joy for a blogger. My motto is: Happiness is when you have a good unfinished book!

 

In English:

At first you would think this book to be cheerful and fun, but underneath there’s some serious business too.
Kotitekoisen poikabändin alkeet tells the story of 15-year-old Rene Kolppanen who has survived secondary school with his brother’s advice. He won’t make a big fuss about himself but when ninth grade is ending he starts to think. Does he really want to be invisible?
This novel by Harri Veistinen could surely interest boys as well as girls. He has wonderfully captured a young boy’s mind. The best part in the novel was how real an sympathetic Rene and his friends were.
The novel is fun and nice but at the end of the book you’ll find out things that will almost make you cry.
The novel has a fine atmosphere and it draws you in, there’s humour and serious things, so it’s suitable for anyone! And it’s a must read for those who have ever been a big fan of some boy band!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *