Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo

“Jag är Alicia- Sexton, snart sjutton, med kolsyra i venerna och håret på svaj. Och nej, jag är kanske inte riktigt självlysande. Men det är fan på gränsen.

Titel: Allt jag säger är sant
Författare: Lisa Bjärbo
Antal sidor: 135 (e-bok)
Utgivning: Rabén&Sjögren, 2012

Efter att blivit inlåst på en av de minimala skoltoaletterna bestmmer hon sig: Hon ska hoppa av skolan. Men beslutet möts inte av uppmuntrande ord och vänliga leenden, inte ens av hennes mormor, som för övrigt är den coolaste peron hon känner. 

Alicia börjar jobba på ett kafé, flyttar hem till sin mormor efter konflikter hemma och träffar den grekiska guden Iak med de fantastiska ögonen.


Mina tankar & åsikter:
Lisa Bjärbo, du geniala människa. Det är så logiskt alla fattar utom du gjorde stort intryck på mig. Jag verkligen älskar, älskar, älskar hennes språk. Inte det akademiskt sett perfekta, men vad gör det? Hela boken är en stor känslobonb.En fin en (tror aldrig jag kallat en bomb för fin tidigare).

Min allra första e-bok. Varit skeptisk till det här fenomenet tidigare, men på grund av bristen på fysiska böcker i Kina gav jag det en chans. Jag trodde att jag skulle få ont i ögonen och ge upp efter 20 sidor. Men icke, istället satt jag klistrad framför datorn, nästintill oförögen att sluta läsa.

Det är något med Lisas böcker, som gör att det är ett extremt flyt i dem. Historien flyer på så smidigt, enkelt, att det är svårt att sluta läsa. En anledning kan vara sättet boken är uppdelad på: Två delar och massa småstycken. Det gillas av mig!

Alicia är en sjukt underbar karaktär att följa. Hennes tankegångar är så känslosamma och humoristiska att jag ibland vill skratta och gråta på en och samma gång. Just det, känslobomb var det, ja. Dock kunde hon vara en extremt jobbig och egoistisk karaktär också. Hennes handlingar var väldigt drastiska och vid många tillfällen så tänkte hon aldrig riktigt på hur det var för de runtomkring henne.

Jag tror att det inte är så svårt att lista ut att jag tycte mycket om den här boken. Lisa Bjärbo klättrar högre och högre upp på min icke-existerande lista av bra författare.

Första mening: En gång var jag ett sådant där barn som fick vuxna i lekparken att skaka på huvudet och sucka.

Skjermbilde 2014-10-13 kl. 15.28.49Den här bloggen blev först publicerad på bokrygg.blogg.se och är skriven av Lucy. Såhär presenterar hon sig själv på bloggen::

Jag är 16 år gammal och bor i Örebro. Här på bloggen skriver jag, kanske inte helt oväntat, om böcker- ungdomsböcker för att vara exakt. Här lägger jag upp recensioner, tips, boklistor av olika slag mm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *