Uprisen – årets beste norske ungdomsbok 2015

I 2014 ble det utgitt 42 ungdomsbøker i Norge. 30 anmelderklasser har denne høsten lest og anmeldt alle utgivelsene på Uprisens hjemmeside. I dag har juryen offentliggjort hvilke fem titler som norske ungdom likte best i året som har gått.

De nominerte til Uprisen 2015 er:

Stranger
mostueEwomjonesrossland

De som ikke finnes av Simon Stranger, I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue og 1957 av Jon Ewo ble alle tre utgitt på Cappelen Damm forlag. Soledad av Tor Arve Røssland og Blodspor i Klondike av Johan B. Mjønes ble utgitt på Aschehoug.

NUBB gratulerer alle de nominerte,forlagene og ungdommene som har jobbet med anmeldelser og sittet i juryen i Uprisen 2015 så langt!

Vinneren avsløres på Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai.

Har du lest noen av de nominerte bøkene?
I år ble det forresten satt anmelderrekord – norske ungdommer har skrevet hele 1200 anmeldelser i forbindelse med Uprisen. Det er ganske fantastisk!

Mari HøeMari
Mari er en 31 år gammel jente som elsker å lese. I ungdomslitteraturen er så mange sterke, ekte følelser i sving, og leseropplevelsene er ofte ganske intense. Akkurat slik som det er å være ung. Mari er aktiv i NUBBs ressursgruppe.

Mari blogger om ungdomslitteratur både på norsk og på engelsk i bloggene «Flukten fra virkeligheten» og «Escape In a Book», hun driver også den norske bokbloggerportalen Bokblogger.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *