Hulder av Tonje Tornes

HulderJeg mottok boka Hulder med posten, fra forlaget Gyldendal.
Boken fikk jeg sammen med noen andre, men denne kom med det samme øverst på leselista, da jeg elsker coveret. Jeg syntes coveret er utrolig innbydende, og konseptet er noe nytt og annerledes. Jeg har aldri lest om huldrer før, så denne måtte jeg bare lese.

Hulder er forfatteren Tonje Tornes sin debut i ungdomsboksjangeren, og dette syns jeg hun klarte kjempefint 🙂 Boka er på bare 273 sider og er derfor passe størrelse for en ungdomsbok og den har et lett språk, hvilket gjør den lett og lese.
Jeg leste meg igjennom boka på bare to dager 😛

Historien fortelles fra en ung gutts synsvinkel, hvilket også gjør den litt annerledes. Da de fleste ungdomsbøker er fra jenters synsvinkel. Så boken passer også for gutter, selv om coveret kanskje ikke tiltrekker seg unge gutter som lesere ved første øyekast.
Boken er ihvertfall veldig spennende. Man følger unge Erik, som oppdager at han kan se huldre. Moren hans er innlagt på sinnssykehus, Erik begynner å frykte at han må samme plassen siden ting bare blir rarere og rarere. Han flytter og starter i en ny klasse, der blir han kjent med nye folk og øynene åpnes for en helt ny verden.
Som sagt er den utrolig spennende og derfor ga jeg den 5 ut av 6 stjerner.

Lesetempoet mitt var på topp hele veien.. Og jeg ser frem til at det kommer en fortsettelse 😀
Håper bare ikke det går alt alt for lenge 🙂

Denne bloggposten er opprinnelig skrevet av Line, som driver bloggen MoonStar`s Bokverden.

Line Skori studerer bachelor i Økologi og natur ved Høgskolen i Telemark, samtidig som hun jobber på biblioteket på Høgskolen. Line er en del av prosjektgruppen bak NUBB. På fritiden koser Lines seg med å lese ungdomsbøker og å blogge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *